Alhamdulillah, December 2018 bakal menutupi tirai, 2019 bakal menjelma
Alhamdulillah tahun y penuh dgn warna2 kehidupan
Tahniah anak2 kerna berjaya menutup dgn penuh gemilang, keep going anak2 ku.Allahumma amin ya mukmin ya muhaimin ya salam...kami tinggal kalian di bawah penjagaan serta perlindungan Mu ya Allah...kakak terus istiqomah berjuang demi ilmu, semoga Allah memghilang kita drp kejahilan, kebodohan serta kesombongan ya alim ya hakim ya roshid ya fattah alirkan kebijaksaan, kercerdikkan Mu kpd kedua permata hati ku ya Allah. Sesungguhnya engkau maha mengetahui.
allahummarhamna li ummati muhammadin صلى الله عليه وسلم
Time is like a river. You cannot touch the same water twice because the flow that has passed will never pass again. So don't waste your time, and enjoy every moment of your life in order to value your future!
Insya Allah.
Mai lina share lamb recipe drp blog
By : lina pg
Bahan - Bahan:
4 keping daging kambing
1/2 kiub ayam
2 sudu besar sos tiram
2 sudu besar kicap manis (lina pg gn kicap mee)
3 ulas bawang putih (tumbuk kasar)
1cm halia(tumbuk kasar)
Lada hitam, lada sulah, rosemery,tyme,oregano
Sedikit olive oil
Cara-cara
Bersih daging kambing dan toskan (Sila Klik Petua Hilangkan Hamis kambing)
Ketuk2 sket bahagian isi daging kambing supaya daging tidak liat.(Lina pg guna meat Tenderlizer yg cam hammer tu)
Lumurkan kepingan daging kambing dengan kiub ayam,diikut dengan herba (lada hitam, rosemery,oregano,tyme dan mixed herba)
Gaukan pula dengan sos tiram dan kicap manis.
Akhir sekali gaulkan daging dengan bahan tumbuk.
Letakkan sedikit olive oil supaya daging tak kering
Perap daging paling kurang selama 1 jam.Tapi saya suka perap semalaman supaya segala bahan perapan meresap ke dalam daging...memang best
Bakar daging sehingga masak.Lina pg guna pan jerr..gunakan api kecil supaya daging masak sekata dan tida