Basque burnt cheesecake
Teringin sangat la nak makan cake, mixer pula rosak. Tak mengapa kita buat dia.
Maka terhasil la tara....
Jangan betulkan blog anda kerana kek ni memang di buat hangus namanya ...:)
Basque Burnt Cheesecake
By Kak Wan @ Resipicitarasawan
Bahan-bahan
250 gm cream cheese, suhu bilik
80 gm gula caster
1 sudu besar tepung gandum
120 ml dairy whipping cream
2 biji telur A
1 sudu teh esen vanilla atau coffee oil
Kepingan Fillo Pastry, potong mengikut saiz acuan, lebihkan 1 in dari ketinggian loyang
Mentega cair untuk sapuan
Loyang 7in atau acuan muffin
Cara-cara :
Putar cream cheese hingga sebati.
Masukkan gula dan putar hingga berkrim.
Masukkan telur satu persatu dan esen vanilla.Masukkan whipping cream,
Kemudian masukkan tepung, putar sebati.
Ambil kepingan phyllo pastry, sapu dengan sedikit mentega cair. (lina, skip the phyllo pastry)
Kemudian alas dalam loyang atau acuan muffin.
Buat beberapa lapisan dengan setiap kepingan di sapu sedikit mentega cair.
Tuang adunan cheese dan bakar selama 40 - 55 minit suhu 190C hingga permukaannya terbakar.
Tambahkan tempoh bakar jika menggunakan loyang.
Lagi satu nak bagi tahu siapa nak consumed Shaklee boleh wasap lina ye🙂
#ShakleewithAIG
#Proudtobepartofaig
No comments:
Post a Comment
Would lurve to hear your thoughts on this.Thanks!