Ni balance yang lebih. Jd masuk kan dlm paper cup dah jadi cake cawan....mmg sedap makan panas.
Ni rupa nyer setelah di potong2 kan.... Dan sesiapa nak memcuba kat bawah ni recipe nyer....Terima Kasih
norlilovescake mmg berbaloi la memcuba recipe ni.....
Bahan A :
180gm mentega20gm serbuk koko1 sudu teh baking powder
120gm tepung naik sendiri (Diayak bersama serbuk koko & baking powder)
170gm gula castor
3 biji telur1.
Pukul butter dan gula hingga kembang. Masukkan telur sebiji demi sebiji, kacau sebati.2. Masukkan campuran tepung+baking powder+serbuk koko. Gaul rata dan bahagi kepada dua bahagian.
Bahan B:
250gm cream cheese
60gm gula castor1 biji telur1 sudu teh esen vanilla1.
Pukul cream cheese sampai kembang.
2.Campurkan gula, telur dan esen vanilla. Pukul lagi sampai kembang dan rata.
Cara-cara :1. Tuang satu bahagian A ke dalam loyang. Ratakan.
Tuang aduanan cream cheese di atasnya dan ratakan.
2. Tuang sebahagian lagi bahan A dan ratakan.
3. Bakar pada suhu 165 darj cel selama 50min-60min ikut oven masing-masing.
Seeloknya dibiarkan sejuk dulu sebelum dipotong.
Posted by
lina
at
8:18 AM