This blog is dedicated to my lovely daughter Alia and lil baby Darwisy. Thanks to those who has read my blog
RSS

!

Dinner @ HR Steak House Kg Baru

Lil Darwisy and me
Water melon juice
Vanilla coke...for me
Lamb leg NZ mussels ....for me. Tmt makan ni di perkenalkan oleh one of the blogger boleh pi ke N3 ni ,Memandangkan Kampung baru dengan rumah kami tidak jauh….HR Steak house jd pilihan. Bagi yg tidak pernah ke kampong baru ni address nyer….No. 56, Jalan Raja Alang, Kampung Baru, Kuala Lumpur. Tempat ni memang famous steak lover , chicken chop, lamp chop , salmon grill dan yang seumpama dengannya.

Kalau nak pi sini, lepas aja masjid, beberapa meter lepas tu jumpa le restoran ni sebelah kiri iaitu berhadapan dengan wisma hijrah. Kena datang awal sikit …bak parking kat sini mmg ada problem sikit la area ni agak crowded sbb byk tmt makan yg lain2

Atas nasihat Docter hubby tak boleh makan makanan yg ada kena mengena dengan daging.Maka nyer beliau order salmon NZ mussels….not bad mmg sedap sgt tp sayang gambar tak sempat nak ambil…biasala ngan anak2 riang ni nak adjust camera mmg tak sempat….next time boleh order menu ni lagi . Menu wajid alia chicken chop….mesti ada…

Dan air pulak kita order water Melon, vanilla coke…sudah tentu la kan….dan Tea o limau panas.

Kali ni kat dalam restoran ni agak panas….berpeluh2 jugak la. Service boleh tahan cepat dan bagus
7 comments

New Task again!

Huhuhua urgently assign to new project……huhuhu…meeting….meeting…meeting….We has to do the user requirement on this coming friday …..Huhu to be completed in two month time……we have to work like a “……”

My plan to go to cuti- cuti…..do not know la approve or not ?

Mom, Please prayer for me semoga Allah permudahkan segala urusan ku ini” again..and again to nite i'm going to call my mom……

0 comments

Mable Orange Cheese Cake

Cake ni buat hari sabtu lepas....cepat jer abis...kat rumah ni ramai peminat cake orange...tp mmg sedap tak manis sgt sbb sukatan gula dah di kurangkan. mai tengok recipe cake ni, sebenarnya cake ni sama dengan mable cheese cake ari tu...cuma tukar kan chocolate kepada orange jer....kalau nak tengok nak tengok recipe boleh tengok kat previous n3 klik kat sini 4 comments

Lunch @ Jemari and Subway

Tom Yam lagi jangan bosan ye layan gambar tomyam ni yerk....mmg tuan blog suke makan jd tak pernah jemu memcuba menu ni di mana2 restoran yg dikatakan sedap....tp mmg the BEST la...Tengok la ada shell ni masa baru di hantar kat meja.....pun dah menyelerakan....
Ni mmg pun best jugak....
Tengok la zue to dah senyum simpul food yg enak kan .Tambah pulak hari ni jumaat boleh lama2 sikit kat luar ni. Kami pun pi ke subway pulak utk meraikan kawan yg akan meninggal kan com ni.... ANita , Yus ( Good Luck ye semoga happy di tmt baru nnt) and nana ( Selamat berjuang ye semoga dipermudahkan Allah ) Insya Allah. 2 comments

Burger M'sia & Bingka Ubi

Salam All dan selamat petang.....sedap betul makan bingka ubi ni....nak2 dpt free bertambah2 sedapnya. Minum pulak dengan nescafe panas.....mmg...perfect.
Burger Malaysia ni pun sedap....Boss yg beli kan tuk semua ..Terima kasih ye...
4 comments

BLACK PEPPER SPAGHETTI

Gambar tak cun...guna hphone camera
Ini dua budak2 makan dengan penuh selera.....kakak tiga kali tambah.... Recipe ni ambil kat blog secubitgaramnor, Terima kasih ye....maka saya copy dan paste kat blog ni pulak sesiapa nak cuba silakan.....

bahan2:

1/2 peket spaghetti-- rebus dan toskan

150gm daging cincang

3 batang sosej-- hiris

1/2 cawan mixed veggie

4 ulas bawang putih-- tumbuk

4 ulas bawang merah--tumbuk

sehiris halia--tumbuk

2 sudu besar sos tiram

2 sudu besar sos cili

3 sudu besar sos lada hitam ~ k.nor tambah 1 sk lada hitam yg ditumbuk

kicap manis secukupnye

garam gula secukup nye

minyak utk menumis

cara2nye:

-tumis bahan2 tumbuk

- masukkan daging cincang dan tambah air skit..masak daging sampai empuk.

-tambah mixed veggie. sosej dan segala sos2, kicap

-akhir sekali masukkan spaghetti dan kacau sebati

-perisakan dgn garam dan gula

-hidangkan..

2 comments

Nuffnang