This blog is dedicated to my lovely daughter Alia and lil baby Darwisy. Thanks to those who has read my blog
RSS

!

Pulut Kuning dan Rendang Ayam

Alhamdulilllah, pulut kuning ini bersempena alia telah khatam QUran dan majlis besar2an pihak taski akan di ada kan pd 18/12/2010. Bersyukur sgt2 mak pun telah sampai ke malaysia dengan selamatnya walaupun flight nyer delay 4 jam lewat drp masa yg telah ditetapkan.
Makan bersama Rendang Ayam.....dan buah epal merah utk anak2 taski dan cikgu2. Terima Kasih tak terhingga buat cikgu NOOR guru kelas Alia dan cikgu2 yg pernah ajar alia. Jasa cikgu2 semua akan kami sekeluaga kenang. Hanya Allah sahaja dapat membalas kebaikan yg cikgu2 telah terap kan pada anak2 kami. Alhamdulilah alia sudah pun tamat alam pra sekolah nya dan akan memasuki alam persekolahan pada tahun hadapan Januari 2011.

15 comments:

Nadiah Sidek said...

nadiah dulu masa khatam quran pun mak buat pulut kuning dgn rendang ^_^

Syigim said...

tahniah. alhamdulillah syukur. bertuah kak lina, anak dah khatam quran :)

btw, sebenarnye geram sgt tgk gamba pulut kuning + ayam tu. sedapnyaaaaa!!!!!! dah lama xmakan pulut kuning!

lina said...

Nadiah - mmg pulut kuning senoneng dengan acara keagamaan mana2 parent akan buat mcm ni. Tp alia mmg nak sgt pulut kuning ni di hantar ke taski nya.


Syigim - Terima Kasih syigim. Pulut dan rendang mak yg buat mmg sedap...kak lina tolong2 jer :)

DDrfauziah said...

Aslmkm.
:) Terasa tuanya pulak! Dah lama dulu my son kat kindergarten!
Tahniah ya.

lina said...

DDrfauziah - wslm Terima kasih....:)

hana said...

salam lina...
sedapnyer pulut kuning ngan rendang tuh! tahniah anak na dah berjaya khatam quran.. sejuk perot ibu mengandungnya...

re: psl sukatan tuh silakan la na nak kopipes. bleh ajer.. cawan metrik tuh hana bli kat sini. kat mesia rasanya ade juga jual.. tp maybe bukan jenis stainless steel.. try carik kat kedai2 bakery..

Nia said...

alala,..bagi epal merah jugak ke? hehe..teringat masa sekolah dulu bagi hadiah epal kat cikgu masa hari guru..hehe

lina said...

hana - Terima kasih sgt2....Insya allah lina cuba cari kat kedai bakery nnt.

lina said...

nia - :) epal merah tu ranggup lupa nak ambil gambar..anak2 taski seronok sgt.

Yatie said...

Salam Lina,
Syukur alhamdulillah anak lina dah khatam Quran...tumpang genbira...

AdiaLuze said...

Terbaaaaaiiiikkk rendng ngan pulut k.Ina ni..lagi2 muffin dier...Sedap gilerrr :)

AdiaLuze said...

Lagu Maher Zain tu nak amik, amik la kak...Sy ok je...Hehehe

lina said...

Yatie - Terima Kasih....byk benda lagi lina kena belajar walaupun kawan2 blog ni semua adik2 tp semua nyer pandai2. Terharu sgt2.

AdiaLuze - Terima kasih aida! ni semua hasil drp melihat kawan2 blog nyer recipe.

lagu maher Zain tu mmg bagus sgt2.

ZSqueenbee said...

Salam Kak Lina..tgk entry pulut kuning & rendang teringt gak mama ade wat pulut kuning + rendang kt sye last w/end..hihi..sbb dh lulus semua exam..hihi..

lina said...

ZSqueenbee -wslm wah tahniah yerk....boleh naik gaji tuh.

Post a Comment

Would lurve to hear your thoughts on this.Thanks!

Nuffnang