This blog is dedicated to my lovely daughter Alia and lil baby Darwisy. Thanks to those who has read my blog
RSS

!

Carrot Cake & Chocolate Fresh Strawberry

Carrot cake ready utk di makan bersama nescafe panas...Alhamdulilah nikmat nya...:)
Ni rupa nya sgt lembut dan moist ye..nak prepare nya lebih kurang 10 minute..mudah kan :) Insya ALLAH.
Selamat malam lina baru sahaje selesai makan malam sgt simple spaghetti-bolognese..gambar tiada sbb dh beteri kamera sudah kepenatan yg melampau...Alhamdulilah diberi olehNYA kesempatandan ruanng....melayan kehendak diri utk menikmati carrot cake dan selebih ada strawberry dlm peti ais...Lina ajak alia untuk membuat Chocalate Strawberry...senyum sampai ke telinga melihat hasil Chacolate Starwberry yg telah disusun mengeliling carrot cake.
Ni rupa close up sikit..tak henti2 memuji strawberry chocolate sedap sgt katanya...senyum melayan kerenah nya..baru ada selere nak makan.
Buah Strawberry mmg kegemaran alia..
Chocolate dah penuh utk menghabis baki chocolate yg masih bersisa.
Carrot Cake yg baru di keluarkan drp oven..bau harum satu rumah dengan campuran kulit kayu manis. Recipe lina ambil drp blended Orange cake...cuma lina tukar kan carrot diparut, kekacang dan kismis. ALhamdulilah rasa nya mmg tidak mengecewakan. Tiga biji telur lina dpt menghasil 12 pcs cup cake

6 comments:

ejaMaria said...

bestnya... lama sy tak buat carrot kek... tp klu Maria buat selalu kosong je... tak bole letak buah-buah apa pun dlm kek... nnt anak2 tak makan... huhuhu

lina said...

maria - tula kan lina pun mmg dh lama tak buat :) recipe ni ambil drp my recipe.

ummi nor said...

Salam, Alhamdulillah kesampaian juga hajat Ina untuk membuat carrot cake ye...

lina said...

noor - Alhamdulilah :)

garlic & butter said...

adoyai... mcmana la anak dan mak yg sama2 enjoy makan ni MAINTAIN KURUS ya?

lina said...

garlic & butter - ngeh..ngeh... :)

Post a Comment

Would lurve to hear your thoughts on this.Thanks!

Nuffnang