This blog is dedicated to my lovely daughter Alia and lil baby Darwisy. Thanks to those who has read my blog
RSS

!

lunch 15.05.10

Pak cik ku itu sudah tak sabar nak makan sambal tumis jering....Mai layan lauk2 sempoi kita orang pada tengahari sabtu 15.05.10...lauk2 ni dimasak oleh mak saudara duduk kat Shah Alam Masak lemak kobis....mmg sedap..santan dr pokok kat belakang rumah... Nasi putih semua orang kenal kan..kalu tak kenal tu ....tak lama la...hehe ni ikan masin jeruk ke tak sure la..tp mmg best....lawan ngan =kuah lemak kobis...mmg perfect match la ikan goreng... sambal tumis ikan bilis plus ngan jering..mmg jarang2 dapat makan, my daughter alia ni yg tak pernah makan....bila try makan ni sambal tumis perhhhmmg bertambah2 makan...pedas nye boleh la layan...

4 comments:

Arin said...

salam kenal lina

ikan masin grg memang sedap pekena ngan sayur kobis lemak.kalau ada telur dadar, lagi terbaikkk...

Haza Wahida said...

Terliur saya menengok, jering, kubis masak lemak putih dan tentunya ikan masin jugak...bersama2 nasi panas

Mommyyus said...

sedapnye...sambal tumis..kena plak dgn ikan masin. perghhh

lina said...

arin - ooo arin mmg suka telur goreng ya :)

Haza - mmg sedap sgt2 mak cik kat shah alam tu masak, kita adik beradik siap tulis cam mana nak buat. :)

Mommyyus: Makan mmg bertambah2..tak ingat punya.

Post a Comment

Would lurve to hear your thoughts on this.Thanks!

Nuffnang