This blog is dedicated to my lovely daughter Alia and lil baby Darwisy. Thanks to those who has read my blog
RSS

!

my macaronah

emmm jgn bosan cerita pasal macaronah ni belum abis lagi ye kawan....member office nak merasa juga....walaupun boleh jer dibeli...tak jauh pun tmt jual macaron ni dgn office.
Ni macaronah yg dibawa ke office utk food tester yg menunggu....hahaha...sorry ye kawan...mmg rupa....jgn dipandang ekkk...sbb korang nak rasa....lina bawa kan.Tp betul bila lina dah letakkan nutella...mmg satu lepas satu makan non stop...sbb tu masa beli macaron terus aje nak buat...bahan2 mmg dah lama beli...tunggu masa jer nak membuat nya.

7 comments:

fit said...

sedap ek kak lina,tak penah rase macaron neh..huhu

lina said...

fit - Betul sedap...sbb tu ramai yg gigih berusaha membuat nya sendiri...Bahan2 pun mmg simple...nak buat pun nampak simple....tp ada sikit complicated ....Insya Allah usaha tangga kejayaan :) fit pun boleh try buat separuh drp bahan2 yg diperlukan....beli almond powder yg 120 grm dulu.

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Wah, ada demand tinggi ya?
Elok la berjamu sedekah.
Segala yang menambahkan pahala tu tentulah baik. Kan?

Wattie said...

salam ziarah dan ukhwah,
macaroon memang sedap dimakan tambah2 klu dibuat sendiri

ummi nor said...

Tahniah atas usaha gigih Ina membuatnya,practice makes perfect-'feet' tak berapa nampak, bentuk 'dome' yg x sekata tu maybe masa piping tak seragam bentuknya or adunan x cukup mix betul2...ada 'rest' dulu sblm bakar?

hani@debumelukut said...

kenapa akak buat tak pernah menjadik?

lina said...

hani - Insya Allah ikut recipe azita dan yani betul2....make sure macaron SEBELUM di bakar kering bila kita sentuh dengan tangan. Baru boleh dibakar. Lina ambil masa satu jam lebih utk tunggu macaron tu kering. Pn. Hani cuba lagi. Lina pun tak puas hati dengan apa yg lina buat ini. Malu sgt sebenarnya nak tayang kat blog ni.

Post a Comment

Would lurve to hear your thoughts on this.Thanks!

Nuffnang