This blog is dedicated to my lovely daughter Alia and lil baby Darwisy. Thanks to those who has read my blog
RSS

!

Alia bertindik telinga

Alhamdulilah .... Dah lama alia request nak bertindik telinga….hari ni jadi sejarah telinga alia dh bertindik….tunggu nak beli subang lain …..tak sakit kata nyer…sekali tembak sekaligus….perkhimatan ni ada kat kedai2 jual barang kemas …sebelum ni tak ambil tahu pun ….kalau dulu masa kecil2 nenek yg buat kan kalau tak silap guna biji kabung….di bentuk bulat dan tajamkan hujung ke jujung nyer dan secara automatic lama kelamaan telinga tu ada lubang …dan terus boleh pakai subang telinga.

4 comments:

AdiaLuze said...

Zaman skrg ni lagi canggih k.Ina...Sy dulu, masa bayi mak dah tindikkan...Tak ingt la sakit cmner...Tapi, mesti melalak...Hehehe

Nadiah Sidek said...

nadiah kecik2 dulu tindik kat kedai jgk. entah umur brp entah masa tu

DDrfauziah said...

Aslmkm Lina.
Hmmm, pengalaman baru untuk Alia & nostalgia untuk kita.
Kak G dulu dicucuk denga jarum yang dilayur di api ... jarum berbenang besar yang direbus bersama kunyit. Then pakai subang benang tu la dulu untuk beberapa ketika sambil hari2 digerak2kan & disapukan dengan minyak yag dicampur pes kunyit & asahan buah manjakani.

lina said...

aida - oooo ya ke awal betul ekkk. kak ina dulu darjah berapa entah tak ingat...tu pun nenek yg buat kan.

nadiah - kira dah advance la time nadiah ni...

Ddrfauziah - wslm maam betul tu nostalgia bagi kita ....ooo pakai benang...ni betul2 nostalgia.

Post a Comment

Would lurve to hear your thoughts on this.Thanks!

Nuffnang