This blog is dedicated to my lovely daughter Alia and lil baby Darwisy. Thanks to those who has read my blog
RSS

!

Lil darwisy turn to 2

Hari ini lil darwisy dah masuk dua tahun....sgt cepat masa berlalu..ummi tak sempat nak buat apa2 sibuk dengan urusan dunia....Insya Allah kita pergi masjid dan membanyakan bacaan salawat ke atas Nabi Muhammad s.a.w.....semoga dengan keberkatan di malam ini anak ummi menjadi anak yg soleh dan solehah Insya Allah... Bijak di dunia dan Bijak di akhirat....sebagai mana pesanan guru ummi ini.... Tenghari tadi ummi balik kejap ke rumah sbb abah tak berapa sihat dah dua hari.....jd tenghari tadi abah dan ummi ambil darwisy drp rumah baby sitter..... sampai saje dlm kereta abah dan ummi menyanyi kan lagu selamat ulang tahun dan happy birthday darwisy.....tak tahu la kenapa darwisy tak ada pun menunjuk kan muka yg ceria muka stone dia ....kesian juga.....tak ada cake ye sayang......Insya Allah ummi akan usaha kan....semua nya dlm perancangan ummi tapi apa kan daya kita kena akur ....perancangan kita tidak sebaik perancang Allah utk hamba2 nya.... Ummi yakin dan pecaya apa yg ALLah aturkan adalah yg TERBAIK......Ketahui lah darwisy ummi , abah dan kakak sgt sayang darwisy..... note: utk lil darwisy bila besar nnt boleh baca hasil peninggalan ummi...utk anak2 yg dikasihi. with love Ummi, abah dan kakak alia

19 comments:

wifenavy said...

Hepi Bestday Darwisy... Ummi bagi apa yek?!! Chop jawapan subjektif tak mau.. nak yang material nye..

Nadiah Sidek said...

happy birthday darwisy! :)

Ciare Baha said...

selamat hari lahir lil darwisy..muahhhh :D be a good son and a good muslim ya =)

cik puan akish said...

hepi turn 2 dariwisy!!!

semuge menjadi anak yg soleh..berjaye dunia dan akhirat...

wifenavy said...

Kak Lina.. orang tag akak lak.. teka kambing.. ha ha

Hawa said...

Allah selamatkan Darwisy (sama nama ngan baby Danial Darwisy - juga bakal 2 thn pada 29 Dis 2011 ni). Moga dipanjangkan umur, sihat selalu dan dimurahkan rezeki...

Hujung minggu ni sempat lagi nak buat kek untuk Darwisy kan???

lina said...

azira - Ummi tak ada bagi apapun cukup bagi makan pakai :)

lina said...

Nadiah - Thank YOu

Ciare - Thank You Auntie Insya Allah

Cik Puan akish - Terima Kasih dan insya Allah amin

hawa - Insya Allah....buat cake tak sure la weekend ni sgt bz....tak apa la ya darwisy...tak ada cake bukan bermakna ummi, abah dan kakak alia tak sayang darwisy....tp ketahui...ada urusan yg lebih utama ummi dan abah wajib utamakan dahulu.

ICA said...

Happy Birthday Darwisy...moga di panjangkan umur, dimurahkan rezeki, jadi anak soleh & selalu dengar cakap ibubapa....

take care Lina...:))

lina said...

ica - Auntie ica Thank You amin....

AdiaLuze said...

Epi besday darwisy !!!! Mesti akak buat kek yang sedp kan untuk dier...Mesti sedap..Mmmm...Rindu nak makan muffin akak...hehe...

P/S : Sy tag akak :
http://udynadya.blogspot.com/2011/02/2nd-contest-saya-mau-itu-enchanteur.html

Kak Sam said...

Happy birthday Darwisy. Kalau darwisy nak kek datang umah aunty bulan depan pada tarikh yang sama yea. aunty tunggu.

lina said...

aida - Tak sempat buat apa2 pun utk darwisy

Kak Sam - Terima kasih...insya Allah boleh jer :)

AdiaLuze said...

Kak...meh la datang sini..leh kita makan sesama kat jemari :D

hana said...

epi besday darwisy! mudah2an dimakbulkan doa ummi... Aminnnn....

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Happy Belated Birthday to Darwisy.

Sorry, semalam tak dapat berkunjung kerana masaalah teknikal.

AdiaLuze said...

Lama tak dengar citer kak...Sibuk ke skrg?? +___=

lina said...

aida - betul sgt bz system nak siapkan secepat mungkin.

ummi nor said...

Selamat Ulang Tahun Ke2 buat little Darwisy..semoga cepat besar dan makin bijak...jadi anak yang soleh, berjaya di dunia dan cemerlang di akhirat, Aminn...

Post a Comment

Would lurve to hear your thoughts on this.Thanks!

Nuffnang