This blog is dedicated to my lovely daughter Alia and lil baby Darwisy. Thanks to those who has read my blog
RSS

!

Laksam

Assalamualaikum semua dan selamat petang, Hari ini merupakan hari ketiga kita di tahun baru maal hijrah....Alhamdulilah di beri kesempatan dan nikmat atas nikmat dimana dpt merasai lagi keenak LAKSAM yg sudah lama tidak dibuat. Alhamdulilah jua kerna dapat membuat mee nya sendiri....alahai sgt enak makan bersama kuah lemak. Ni rupa nya dekat sikit gambarnya, ini adalah kali kedua lina membuatnya sendiri. N3 Sebelumnya 9 July 2010 dimana kawan2 lina telah pun berhijrah ke tempat masing2. Kalau nak rujuk utk recipe boleh click di SINI Kenangan yg terindah bersama2 kawan. Bila lagi kita dpt berkumpul bersama ya kawan2...semoga ALLAH memberi kita ruang dan masa utk berjumpa lagi. Insya ALLAH.
Ulam- ulaman nya
LAKSAM yg sedia utk di potong....sgt teruja...Alhamdulilah...Nikmat ALLAH...sukar di perkatakan...kepada nak memcuba boleh la kelink yg di atas tu....selamat memcuba!

9 comments:

Nieza said...

Salam maal hijrah kak lina. sedapnya laksam. nieza tak pernah buat sendiri lagi.

cik cek said...

Suka makan laksam ni...tapi kak cek tak penah buat sendiri lagi...leh gak try nanti kan..:)

lina said...

Wslm Nieza _ boleh cuba buat pula lepas ni..pasti kawan2 nieza suka :)


Cik Cek - Selamat memcuba..

Syigim said...

laksam mmg sedap! alhamdulillah di dubai ni ade couple kelantanese yg mmg pandai masak, merasalah jgk makan laksam everytime ke rumah diorang :)

lina said...

syigim - kak lina tengok kat blog syigim makanan kat sana hebat...kurang rasa rindu kat sanak saudara kat m'sia...walau jauh pun tetap dpt merasainya...Alhamdulilah.

makdara TERdiva said...

As.salam dr MDT,

paling minat dengan laksam..mungkin sebab kuahnya yg lemak2, pedas tu..

tp pernahlah sekali beli laksam, ade ke dia letak daun sirih..aiyakkk!

AdiaLuze said...

Salam kak ..
Uiihhh ... BESTNYEEE .. Kalau akak buat mesti SEDAP kaannn ^_^ .. Camne akak buat tuh? Agak2 kalau terajin nanti teringin gak nak test power wat sendiri .. hik hik hik

lina said...

wslm - boleh cuba buat sendiri tak susah Insya ALLAH

lina said...

aida - Insya kalau nak recipe klik kat perkataan di SINI tu. Insya ALLAH aida tak susah boleh cuba...pasti keluarga suka tambah2 aida yg buat sendiri.

Post a Comment

Would lurve to hear your thoughts on this.Thanks!

Nuffnang