This blog is dedicated to my lovely daughter Alia and lil baby Darwisy. Thanks to those who has read my blog
RSS

!

Bihun Singapore

Assalamualaikum dan selamat pagi....Bismillahirohmanirohim....dengan nama ALLAH yg maha pengasih lagi penyayang....Alhamdulilah kita berjumpa lagi dipagi jumaat yg penuh barakhah ini..Alhamdulilah di beri kesempatan meneruskan hari ini seperti biasa.... Wahai Tuhanku! Limpahkanlah rahmat dan kesejahteraan selama- lamanya ke atas kekasihMU sebaik-baik makhluk seluruhnya....Hari ini merupakan hari ke tujuh kita di tahun baru maal hijriah....lagi satu hari masuk masuk la hari yg sgt2 di mulia kan oleh ALLAH...Mungkin juga dikalangan kita berniat utk berpuasa...pada hari isnin dan selasa yg bakal kita lalui iaitu hari ASYURA Insya ALLAH. Alhamdulilah pagi2 lagi lina dh tayang Bihun goreng singapore ni...mmg sgt lama dlm list utk memcubanya...benar mmg sedap...simple mudah saje nak membuatnya...Maka alhamdulilah di beri kesempatan oleh merasai nikmat nya lagi.... makan bersama sambal kicap....mmg perfect la :) saper yg belum cuba harus la memcuba nya tambah2 sekarang musim cuti sekolah anak2 pasti suka menu ini. mai kita check recipe nya...Lina ambil drp my resipi....Boleh click ke link SINI terima kasih pada empunya recipe dan telah dicuba oleh ramai ibu2 dan bapa2 juga ...semoga memdapat ganjaran drpNYA...Ini di kira ilmu yg memberi manfaat pada org lain :) semoga kita semua dpt meraih redha dan rahmat ALLAH. Insya ALLAH. satu bait2 qasidah yg sgt menusuk kalbu....maksud nya begini..Siang dan Malam berlalu tanpa mereka sedar tarikhnya kerana terlalu takut kecuali apabila mereka berada dalam bulan2 haram(ZUl qaedah, Zulhijjah, Muharram dan rejab. Nabi s.a.w tidak berperang pada bulan2 kerana menghormatinya....tp apa kah kita dan anak2 kita menghormati bulan2 tersebut...kita kena tanya diri kita sendiri...Jika benar kita menghormati nya apakah...tanda kita menghormatinya.....peringatan utk diri serta watsiat utk dua permata hati ku ALia serta lil darwisy....fikir2 kan....Tidak salah mengejar kejayaan ttp jangan lupa hari2 yg sgt di MULIAkan OlehNYA.

6 comments:

AdiaLuze said...

Salam kak ..

Ha'ah la kan .. Sedar tak sedar, dah nak sampai rupanya Hari Asyurah kan .. Hmmm .. Dapatlah makan bubur buatan ramai .. thehehehe ...

Bihun s'pore tu kalau kat kg saya, masa kenduri je buat. Buat lauk makan ngan nasi .. hehee .. Sedapppp ^^

lina said...

Aida - wslm cepat je masa berlalu kan :)

cik cek said...

Mee Hoon fav anak2 kak cek...kalau kat rumah goreng mee hoon mesti nak mee hoon goreng putih cam ni...cum hubby kak cek tak bape nak gemo...adoiai!...payah kan...

Nieza said...

sedapnya tgk bihun singapore ngan sambal tu pepagi kat sini...terasa lapar lak perut ni...hehe

betul la kak cepat sgt masa berlalu sekrng ni.

lina said...

cik cek - :)

lina said...

nieza - mmg sedap menu simple mcm ni, cepat mudah serta sedap :)

Post a Comment

Would lurve to hear your thoughts on this.Thanks!

Nuffnang